Support

Frequently asked questions

FAQ

Gebruikers

Waar download ik de Omgevingsapp?

Dé Omgevingsapp is op verschillende manieren te downloaden.

  • Voor telefoons met Android ga je naar de Google Playstore en voor iOS (Apple) ga je naar de App Store
  • House of Apps heeft ook de mogelijkheid om een qr-code te delen. Door het scannen van deze code kom je direct in de Google Playstore of App Store.

Hoe selecteer ik als gebruiker een project in de Omgevingsapp?

Eerst download en installeer je dé Omgevingsapp op je telefoon. Vervolgens open je de app. Hier heb je een overzicht van alle projecten die de Omgevingsapp gebruiken. De projecten zijn gesorteerd op basis van de afstand tussen jou en het project. Zo zie je direct welk project voor jou relevant is. Selecteer jouw project. Elke keer als je de app opent kom je automatisch op dit project.

Hoe switch ik als gebruiker van project?

Elke keer als je de app opent kom je automatisch op het project wat jij hebt gekozen. Verkeerde project gekozen? Klik op “wisselen van project” in het menu rechtsboven.

Inloggen als beheerder

Hoe krijg ik toegang tot de beheeromgeving van de Omgevingsapp?

Eerst maken wij jouw project aan binnen de Omgevingsapp. Vervolgens vragen wij welke sleutelpersonen toegang nodig hebben tot de beheeromgeving. Hiervoor hebben wij namen en e-maildressen nodig. wij maken de accounts aan. Vervolgens krijg je als beoogd beheerder een activatiemail. Volg de stappen op het scherm. Nu heb je toegang tot de beheeromgeving.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt. Waar kan ik een nieuwe aanvragen?

Wachtwoord kwijt? Geen zorgen. Via de onderstaande link vraag je eenvoudig een nieuw wachtwoord van. Volg de stappen op je scherm.

Nieuw wachtwoord aanvragen

Hoe kan ik een beheerder toevoegen aan mijn project?

Wij willen alleen dat bevoegde medewerkers toegang hebben. Daarom is het alleen mogelijk via ons beheerders toe te voegen. Bel of mail ons. Dan maken wij het dezelfde werkdag in orde.

Het lukt mij niet om in te loggen. Wat moet ik doen?

Controleer je e-mailadres en wachtwoord of probeer een andere browser. Lukt het nog steeds niet? Neem dan direct contact met ons op.

Beheer van de Omgevingsapp

Hoe voeg ik een nieuwe pagina toe?

Ga in onze beheeromgeving in het menu bovenaan naar “Pagina’s”. Klik op pagina toevoegen. Nu opent een nieuwe conceptpagina. Selecteer het type pagina via het valmenu, bijvoorbeeld “Informatie” of “Contact”. De invoervelden voor het type pagina passen zich automatisch aan. Vul vervolgens de titel van de pagina in, selecteer het gewenste icoontje en maak de pagina verder af.

Hoe kan ik mijlpalen toevoegen aan mijn project?

Om mijlpalen toe te voegen moet het type van de pagina “Informatie” zijn. Het type pagina verander je bovenaan in het valmenu. Heb je het juiste type geselecteerd? Scrol naar beneden, daar zie je de optie “Extra Mijlpaal toevoegen”.

Waar kan ik foto's of documenten toevoegen?

Bij de type pagina’s “Informatie”, “Tekst” en “Documents” scrol je helemaal naar beneden. Hier staat kopje document of foto. Kies bestand toevoegen en selecteer de/het gewenste foto/document uit je bestanden.

LET OP: De Omgevingsapp is voor mobiel gebruik. Voeg documenten toe als pdf om zeker te zijn dan gebruikers het kunnen openen.

Hoe voeg ik een nieuwsbericht toe?

Ga in de beheeromgeving naar ‘Home”. Klik rechtsboven op “Nieuw Bericht”. Voeg een titel, samenvatting (ondertitel), foto en het bericht toe. Gebruik de “Push Notificatie” bij belangrijke berichten die gebruikers moeten lezen.

Hoe stel ik een pushmelding in?

Bij belangrijke berichten richting je omgeving wil je dat gebruikers het snel lezen. Daarom kan je bij bericht toevoegen het vakje pushmelding aanklikken. Na het versturen van het bericht krijgen gebruikers een pushmelding op hun telefoon.

LET OP: Als gebruikers gekozen hebben om pushmeldingen niet toe te staan krijgen zij geen pushmelding.

Hoe maak ik een contactformulier aan?

Ga in onze beheeromgeving in het menu bovenaan naar “Pagina’s”. Klik op pagina toevoegen. Nu opent een nieuwe conceptpagina. Selecteer het type pagina via het valmenu “Contact”. De invoervelden voor het type pagina passen zich automatisch aan. Vul vervolgens de titel van de pagina in, selecteer het gewenste icoontje en maak de pagina verder af.

Hoe voeg ik een enquête toe?

Ga in onze beheeromgeving in het menu bovenaan naar “Pagina’s”. Klik op pagina toevoegen. Nu opent een nieuwe conceptpagina. Selecteer het type pagina via het valmenu “Feedback”. De invoervelden voor het type pagina passen zich automatisch aan. Vul vervolgens de titel van de pagina in, selecteer het gewenste icoontje en maak de pagina verder af.

Waar kan ik mijn logo toevoegen?

Ga in de beheeromgeving naar “Instellingen”. Voeg bij logo jouw gewenste foto toe om je logo in de Omgevingsapp aan te passen.

Hoe maak ik mijn telefoonnummer en e-mail klikbaar voor de gebruiker?

Een telefoonnummer maak je klikbaar op de volgende manier:

  • [06-12345678](tel:0612345678)

Een e-mailadres maak je klikbaar op de volgende manier:

  • [voorbeeld@houseofapps.nl](mailto:voorbeeld@houseofapps.nl)

Waar kan ik een andere banner(foto) toevoegen of aanpassen?

Ga in de beheeromgeving naar “Instellingen”. Voeg bij afbeelding jouw gewenste foto toe om de banner in de Omgevingsapp aan te passen.

Waar kan ik de start- en einddatum veranderen?

Ga in de beheeromgeving naar “Instellingen”. Kies bij “Start datum” en bij “Eind datum” de gewenste data toe.

Waar pas ik de accentkleur van mijn project aan?

Ga in de beheeromgeving naar “Instellingen”. Kies bij “Kleur” via de kleurselector de gewenste accentkleur.

Oplossingen voor de Omgevingsapp

Het lukt mij niet om een foto of document toe te voegen?

Controleer het type bestand van je foto of document. De Omgevingsapp ondersteunt, JPG, PNG en PDF.